Kineziterapeutų patarimai kaip sumažinti nugaros skausmus žindant

Paskelbta Viktorija G

✨ 7 patarimai, kaip numalšinti nugaros skausmus žindant – informacija parengta Lola&Lykke bendradarbiaujant su kineziterapeutais

❤️Stenkitės SUTEIKTI ATRAMĄ MAŽYLIUI, bet ne LAIKYTI kūdikį žindymo metu. Jei laikydami kūdikį pasikliausite tik rankų jėga, tai gali įtempti kaklo raumenis, sukeliant įtampą ir (arba) netgi išprovokuoti galvos skausmą. Pagelbėti gali žindymo pagalvė – pakišant ją po mažyliu ir taip perkeliant dalį vaiko svorio nuo rankų ant kelių.

❤️ Suteikite nugarai atramą naudodami kėdę ar fotelį su atlošu, leidžiančiu patogiai atsiremti į jį, taip mažinant nuolatinę nugaros apkrovą.

❤️ Retkarčiais keiskite sėdėjimo padėtį, pakaitomis maitinkite atsigulusi, sėdėdama, išbandykite žindymą ant sėdimo kamuolio – tik nedarykite to pavargusi.

❤️ Venkite nuolat žiūrėti žemyn į savo kūdikį – kad ir kaip norėtųsi. Ir nors tai natūralu ir be galo malonu, laikui bėgant tai gali sukelti suapvalintą laikyseną ir galimai iššaukti kaklo raumenų pertempimą.

❤️ Žindydama jauskitės patogiai įsitaisiusi ant šono, leisdami galvai pailsėti ir visiškai ją atsipalaidavusi. Ši padėtis naudinga ir Jūsų kūdikiui, be to, ji palengvina kitokį krūtų ištuštinimo būdą, palyginti su gravitacine jėga sėdint.

❤️ Apsvarstykite galimybę žindyti kūdikį nešioklėje, jei Jūsų kūdikis nori būti žindomas jį nešiojant.

❤️ Gilus įkvėpimas gali gerokai padėti kovojant su vidine įtampa.

Ir atminkite, kad žindymas – sunkus darbas, kuris reikalauja Jūsų jėgų ir didžiulių pastangų, kad turite gerai ilsėtis ir tinkamai maitintis, kad žindymas taip pat yra be galo vertinga dovana, kurią tik Jūs galite padovanoti mažyliui ir kad bet kuri žindymo poza yra tinkama tol, kol ji patogi Jums ir Jūsų mažyliui🥰

0 komentarai

Palikti komentarą