Receptai mažiausiems #viruvirukose #pelėdžiukai pelėdžiukams

Paskelbta Viktorija G

Smagiai išsimiegojus, kai piršteliai nori prasimankštinti, vienas smagiausių užsiėmimų šeimoje – skanėstų gamyba ir, žinoma, jų degustacija 😊

Tikslas – 15-20 skanių, pagamintų su meile sausainių

Paruošimas: 20-40 min

Kepimas: 12–14 min

Pagrindiniai pelėdžiukų sausainių ingredientai:

2 puodeliai miltų (puodelis ne šiaip puodelis, o visa stiklinė – 200 ml)

1/2 šaukštelio kepimo miltelių

1/2 šaukštelio druskos

3/4 puodelio nesūdyto, nešaldyto sviesto

1 puodelio cukraus

1 didelis kiaušinis

1/2 šaukštelio vanilės

Puošybai:

migdolai

lydytas šokoladas

Pati pradžia:

Mažame dubenėlyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Sviestą ištrinkite su cukrumi dideliame dubenyje elektriniu maišytuvu vidutiniu greičiu, kol masė taps kiek blyški ir puri  (tą patį veiksmą kuo puikiausiai atliksite ir rankomis, tik užtruksite kiek ilgiau).

Į gautą sviesto masę įmuškite kiaušinį ir suberkite vanilę, kiek pamaišykite ir suberkite miltų mišinį. Viską gerai išmaišykite.

Laukimas ir kočiojimas:

Tešlą atvėsinkite bent 30 minučių šaldytuve ir iškočiokite (jei turite laiko ir kantrybės, galite pavėsinti tešlą ir pora valandų šaldytuve ir tik po to kočioti) ir su stikline ar apskritimo formele suformuokite apskritimus (jei pasirinksite skirtingų dydžių – pelėdžiukai galės turėti mamas, tėtes ir sesytes su broliukais). Apskritimo viename šone dvejose vietose pirštais suspauskite – sugnybkite – suformuosite pelėdžiukams ausytes. Iš mažesnių apskritimų sukurkite akis, o iš migdolų – snapelius.

Kepimas

Kepkite sausainius 12–14 minučių 180 laipsnių orkaitėje, kol krašteliai švelniai parus.

Šokoladu paryškinkite akis ir ragaukite!

Skanaus!

0 komentarai

Palikti komentarą