Gidas: kaip išsirinkti vokelį?

Ievietoja Viktorija G

Vokelis kūdikiui - tarsi kaliniai mamai: svarbu, kad būtų šiltas, jaukus, minkštas, maža to, būtinai gražus ir atitiktų Jūsų skonį bei visos šeimos stilių (ar bent mamos/sesės/brolio), derėtų prie akių spalvos, plaukų atspalvio ir galimai net automobilio (šiuo atveju - vežimėlio, o gal vis tik ir mamos automobilio).

Išsirinkti vokelį, kuris atitiktų kūdikio poreikius bei mūsų krašto rudens - žiemos oro sąlygas, kai ne tik šviečia saulė, kartais lyja, dažnai sninga, vargina šlapdriba ir spaudžia ne mažas šaltukas, pakankamai sudėtinga. Čia pateikiame pagrindinius aspektus, į kuriuos vis tik vertėtų atkreipti dėmesį renkantis vokelį.

Medžiaga ir šilumos izoliacija

Pasirinkdami vokelį, pirmiausia atkreipkite dėmesį į medžiagas, iš kurių jis pagamintas. Vokelių išorinė medžiaga turėtų būti vėjui ir vandeniui atspari, kad kūdikis būtų apsaugotas nuo šaltų ir drėgnų oro sąlygų. Paprastai atsparus vėjui ir vandeniui vokelio audinys turės BIONIC-FINISH® ECO ženklinimą.

Labai svarbu, kad vokelis gerai izoliuotų šilumą ir nesugertų drėgmės. Vidinė medžiaga turi būti minkšta ir šilta, pavyzdžiui, pūkinė ar flysinė. 

Vilnos vokelis gali būti puikus pasirinkimas, bet tik ne tuo atveju, jei esate jautri kvapams - sudrėkęs jis tikrai skleis gan specifinį kvapą.

Ji renkatės pūkinį vokelį, kuris šiaip yra ypač šiltas, pasižymi ypač geromis termoreguliacinėmis savybėmis, yra ypač lengvas, neužima daug vietos (paprastai susilanksto iki nedidelio suktinio), bet yra brangesnis, įsitikinkite, kad pūkų užpildas turi kokybės sertifikatą, t. y. kad pūkų užpildas testuotas ir patvirtintas IDFL, pasaulyje pirmaujančio pūkų ir plunksnų laboratorijos.

Dydis ir pritaikymas

Kitas svarbus aspektas – vokelio dydis. Vokeliai turi būti pakankamai erdvūs, kad kūdikis galėtų laisvai judėti, tačiau ne per dideli, kad nesukeltų šilumos praradimo. Galite rinktis vokelius su reguliuojamais elementais (paprastai tai būna prailginimas, kurį galite nusegti, kol kūdikis mažas), leidžiančiais pritaikyti vokelį pagal kūdikio dydį augant ir taip ilgiau naudoti. 

Funkcionalumas

Priklausomai nuo jūsų poreikių, galite pasirinkti vokelius su įvairiomis funkcijomis. Pavyzdžiui, kai kurie vokeliai gali būti konvertuojami iš kombinezono į vokelį, kiti gali turėti integruotas kišenes daiktams laikyti (nors praktikoje, vargu, ar dėsite ką nors į jas - tai daugiau bus stiliaus klausimas, nei naudojama kišenė) arba papildomus užtrauktukus, leidžiančius lengviau gauti prieigą prie kūdikio - tai beje, labai patogu, kai reikia pataisyti ką nors, nes vaikui kas nors - nežinia, kas nepatogu, kai reikia patikrinti, ar viduje ne per karšta ir pan. Šios funkcijos gali padėti padidinti vokelio naudojimo patogumą.

Taip pat verta apsvarstyti, ar geriau pasirinkti modelius, kurie gali būti naudojami su vežimėliais ir automobilinėmis kėdutėmis ar kiekvienam daiktui turėti atskirą - juk ne bus taip lengva atėjus po pasivaikščiojimo su vaiku jį iškelti iš vežimo, atsegti vokelį, prisegti jį per visas saugos diržų skyles, įdėti mažylį (kur jis turėjo būti visą šį laiką?) - gal lengviau tiek Jums, tiek šilčiau mažyliui, jei vokeliai bus atskiri.

Temperatūros reguliavimas

Kūdikiai gali būti jautrūs temperatūros pokyčiams, todėl svarbu pasirinkti vokelį, kuriame būtų galimybė reguliuoti šilumą. Kai kurie modeliai turi atlenkiamas dalis arba užtrauktukus, leidžiančius atidaryti/uždaryti vokelį, kad kūdikis nebūtų sušalęs ar perkaitęs.

Ne mažai vokelių gamintojų pasirenka taikyti tam tikrą žymėjimą, kuriam temperatūriniam laikotarpiui kiekvienas vokelis skirtas - pavyzdžiui, Elodie Details  vokelis kūdikiui turi tokius žymėjimus:



Priežiūra ir valymas

Kiekvienas tėvas žino, kad vaikai gali būti ne tik mieli, bet ir tepūs. Todėl rinkdamiesi vokelį, atkreipkite dėmesį, ar jis lengvai plaunamas. Geriausia, jei vokelis yra skalbiamas mašinoje bei džiovinamas džiovyklėje, kad jo priežiūra būtų paprasta ir greita. Nepamirškite, kad siekiant išsaugoti vokelio atsparumą drėgmei, skalbiant negalima naudoti minkštiklio.

Atskirai aptarsime kaip valomas / plaunamas pūkinis vokelis. Pūkai natūraliai atstumia vandenį, nes juose yra aliejų. Norėdami išsaugoti atsparumo vandeniui savybę, rekomenduojama, jei įmanoma, vėdinti miegmaišį, o ne jį plauti.
Jei skalbimas skalbimo mašinoje neišvengiamas (juk su vaikais situacijų būna visokių), tokiu atveju pūkinis vokelis skalbimas išvirkščiai su užtrauktukais ir kitais užsegimais, naudojant 40 laipsnių programą. Naudokite švelnų ploviklį, specialiai skirtą viršutiniams drabužiams. Rekomenduojama dar kartą išplauti be ploviklių, kad pašalintumėte likučius. Džiovinkite džiovyklėje, kol visiškai išdžius. Jei įmanoma, į džiovyklę įdėkite teniso kamuoliukų (ir ne vieną). Jei reikia, vėliau pūkus papildomai išpurtykite - išsklaidykite rankomis. Kai nenaudojate, laikykite jį nešiojimo maišelyje, kad ilgiau tarnautų.

Tvarumas

Jei rūpinatės savo vaikų ateitimi, atkreipkite dėmesį, kad šiandien galite pasirinkti vokelį kūdikiui, kurį gaminant naudojamas perdirbtas poliesteris.

Stilius ir dizainas

Nors saugumas ir komfortas yra svarbiausi, stilius ir dizainas taip pat vaidina svarbų vaidmenį. Pasirinkite vokelį, kuris atitinka jūsų estetinį skonį ir derinasi su jūsų vežimėlio ar automobilinės kėdutės dizainu. Šią žiemą rinkoje galima rasti įvairių spalvų, raštų ir modelių, taigi iš pasirinkimų tikrai rasite, kas patiks.

Ir apibendrinant, kartais reikia ir pakanka, kad vokelis būtų tiesiog gražus ♥

0 komentāri

Atstājiet savu komentāru